FORMARE DE BAZA ÎN PSIHOTERAPIE COGNITIV-COMPORTAMENTALĂ – BUCUREŞTI
ASOCIAŢIA DE HIPNOTERAPIE ŞI PSIHOTERAPIE COGNITIV-COMPORTAMENTALĂ (AHPCC), cu sediul în Bucureşti, CIF 18999600, înregistrată la Colegiul Psihologilor din România, cu aviz nr. RF-II-B-10 din 23/11/2006, înregistrata în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor din România 2862/A/2006, organizează cursuri de formare iniţială specializată în psihoterapie cognitiv-comportamentală şi hipnoterapie.
Formarea iniţială este acreditată şi se desfăşoară în acord cu normele impuse de către Colegiul Psihologilor din România, în temeiul dispoziţiei Legii nr. 213/2004 şi a normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 213/2004, aprobate prin H.G. nr. 788/2005.
Asociaţia AHPCC este reprezentată prin dl. asist.univ.dr. Ţepurlui Petrişor – Preşedinte.
Formatorii care susţin acest curs sunt acreditaţi în Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală, conform cerinţelor Colegiului Psihologilor din România.
Cursurile de formare de bază se adresează absolvenţilor de licenţa în psihologie care doresc să obţină atestatul de liberă practică în psihoterapie cognitiv-comportamentală şi hipnoterapie.
Pentru absolvenţii facultăţilor de medicină, asistenţă socială, pedagogie, psihopedagogie specială, filosofie, teologie, este necesar un pachet de completare a studiilor, conform condiţiilor Colegiului Psihologilor din România. Acesta se poate face la una dintre Facultăţile de Psihologie care oferă programe de licenţă în psihologie. Pachetul de completare a studiilor poate fi urmat spre finalul formării de bază.
Asociatia AHPCC nu asigura desfasurarea acestui pachet.
DESFĂŞURARE
Cursurile de formare de bază sunt distribuite pe durata a 29 de luni consecutive (excepţie luna august, când nu se organizează cursuri). Se desfăşoară în weekend, sâmbata şi duminica, o singură dată pe lună: face excepţie perioada de 10 luni, în care se desfăşoară rezidenţiatul, iar cursurile vor avea loc vinerea, sâmbăta şi duminica. Datele de curs vor fi stabilite şi anuntate cu cel puţin trei luni înainte.
Distribuţia şedinţelor:
18 ședințe
care se desfăşoară sâmbăta şi duminica, o dată pe lună, între orele 9-18;
10 ședințe
care se desăşoară o dată pe lună, în weekend prelungit, respectiv vinerea între orele 16-20 (rezidenţiat clinic), sâmbata şi duminica între orele 9-18;
1 ședință
Examenul final
Formarea de bază în psihoterapie cognitiv-comportamentală conţine 10 module de curs:
- Modul – Psihodiagnostic şi Evaluare Cognitiv-Comportamentală (3 sedinţe)
- Modul – Strategii şi Tehnici ale Psihoterapiei Cognitiv-Comportamentale (3,5 sedinţe)
- Modul – Hipnoza clinică şi ericksoniană (3,5 sedinţe)
- Modul – Aplicaţii Clinice ale Psihoterapiei Cognitiv-Comportamentale (3,5 sedinţe)
- Modul – Aplicaţii ale Psihoterapiei Cognitiv-Comportamentale în cuplu şi familie (2 sedinţe)
- Modul – Aplicaţii ale Psihoterapiei Cognitiv-Comportamentale la bolnavii somatic (2 sedinţe)
- Modul – Comunicare Terapeutică (3,5 sedinţe)
- Modul – Aplicaţii ale Psihoterapiei Cognitiv-Comportamentale în cazurile dificile (3,5 sedinţe)
- Modul – Tendinţe moderne în psihoterapie (3,5 sedinţe)
- Modul – Rezidenţiat Clinic (10 sedinţe/4h)
- Examen final şi diploma – 1 sedinţă