Despre noi

Asociaţia de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală (AHPCC) a fost înfiinţată în anul 2006 ca asociaţie profesională şi are ca scop susţinerea, dezvoltarea şi promovarea psihotarapiei ca ştiinţă şi ca profesie.

Asociaţia de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală (AHPCC) îşi propune următoarele obiective:

În cadrul Asociaţiei de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală se organizează cursuri de formare şi dezvoltare personală pentru viitorii consilieri psihologici, psihologi clinicieni şi psihoterapeuţi specializaţi în hipnoterapie şi psihoterapie cognitiv-comportamentală.

Formarea de consilieri psihologici, psihoterapeuţi şi psihologi clinicieni se desfăşoară în acord cu normele impuse de Colegiul Psihologilor din România, precum şi de EAP (Asociaţia Europeană de Psihoterapie).

Formarea de bază în hipnoterapie şi psihoterapie cognitiv-comportamentală include şi formarea în cadrul masterului de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale din cadrul Facultăţii de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu, Bucureşti. Acest tip de cursuri este destinat absolvenţilor cu studii superioare de psihologie şi alte facultăţi asimilate (medicină, psihopedagogie, filosofie, teologie, asistenţă socială).  

Programele formative de bază, precum şi cele de formare profesională continuă realizate în cadrul Asociaţiei de Hipnoterapie şi Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală, îşi propun să asigure baza de cunoştinţe necesare practicării în  bune condiţii a acestor psihoterapii, conform programelor în curs de la institutele de formare similare din străinătate.

De asemenea, se creează un cadru instituţional pentru colaborarea cu diverse Asociaţii de Psihoterapie internaţionale care vor fi invitate să participe în cadrul unor module de formare profesională intensivă. Ca scop practic, aceste programe formative organizate în cadrul Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală (AHPCC) vor permite obţinerea abilităţilor teoretice şi practice pentru acreditarea naţională şi internaţională ca psiholog clinician, consilier psihologic şi psihoterapeut în specializările hipnoterapie şi psihoterapie cognitiv-comportamentală.

 

ro_RO