Madalina Petrescu

Madalina Petrescu

Profesor Universitar Asociat, Doctor in psihologie

Activitate academica

Este Profesor Universitar Asociat, Doctor in psihologie, titular de curs, in cadrul  SNSPA, Facultatea de Psihologie, Catedra de Psihologie (9 ani experienta).

Este profesor universitar asociat, doctor in psihologie, in cadrul Universitatii Titu Maiorescu, București, este titular de curs, Masterul de Psihoterapie Cognitiv -Comportamentala (18 ani experienta)

Este licentiata in psihologie si are studii de Master in Psihologie organizațională și managerială la Universitatea din Bucuresti.

In perioada 2005-2010 a urmat cursurile scolii doctorale ale Universitatii Babeș-Bolyai, Cluj Napoca obtinand titlul de Doctor in psihologie, in anul 2010

Activitate profesionala

A urmat cursuri de formare complementara, de tip masteral, in Psihoterapie Scurta Strategica,  organizate in cadrul Centrului de Terapie Strategica – Arezzo, Italia,  precum si cursuri de formare continua – Cercetare-interventie asupra tulburarilor sexuale, Tehnici de investigare si interventie specifice psihoterapiei scurte si strategice utilizate in terapia indirecta si in terapia de familie – in cadrul aceluiasi institut.

Este expert în psihodiagnoză și selecția personalului, psihoterapeut specializat in psihoterapie cognitiv-comportamentală și rațional-emotivă certificat de Federaţia Română de Psihoterapie, de Federaţia Europeană de Psihoterapie si Colegiul Psihologilor din Romania, psiholog specialist in domeniul securității naționale precum si al psihologiei muncii și organizaționale.

Ca psiholog și psihoterapeut atestat, conduce de peste 15 ani diverse activități specifice de psihoterapie individuală și de grup, supervizare profesională in psihoterapie si consiliere psihologică. Are experiență, practica indelungata si o cazuistica foarte bogata în domeniul psihoterapiei cognitiv-comportamentale, psihoterapiei strategice, psihoterapiei sistemice, psihoterapiei centrate pe schemele cognitive, psihoterapiei focusate pe emotii, psihoterapiei centrate pe experientiere somatica, psihoterapiei dialectice si compotamentale, hipnoza ericksoniana etc.

Preda in cadrul cursurilor academice si a celor de formare profesionala urmate de absolventii facultatilor de psihologie, cursuri de psihoterapie a depresiei, a tulburarilor de anxietate, a fobiei sociale, stresului posttraumatic, tulburarii obsesiv-compulsive, disfunctiilor sexuale etc.

ro_RO